"smala människors lätta hemligheter"

Jag var inne på aftonbladet och fick syn på detta;


 


En amerikansk viktspecialist menar att det är sättet att tänka på som kan vara avgörande för hur lätt man har att hålla vikten. Naturligt smala människor har vissa gemensamma nämnare i sin livsstil. Det hävdar den amerikanska läkaren och viktspecialisten Dorie McCubbrey.

Genom att anamma dem kan du också hitta, och behålla, målvikten, menar Dorie McCubbrey.


Naturligt smala personer...

1. ...struntar i vågen De väger sig inte, ofta äger de inte ens en våg. Självklart är det lättare för personer med en stabil vikt att inte bry sig om den. Frågan är om deras vikt hålls stabil tack vare att de inte oroar sig.


2. ...äter när de är hungriga Och ibland även när de inte behöver det utan bara är sugna. Hemligheten heter proportioner. Unna dig en kladdkaka när du är riktigt sugen, men var medveten om varför och se till att du äter bra i det långa loppet.


3. ...äter det de är sugna på Det är som att de inombords vet precis vilka näringsämnen deras kroppar behöver för stunden. De anstränger sig för att få det som de vill till middag, även om det kräver en extra tur till mataffären. Vad skulle hända om vi alla baserade våra matintag på vad vi verkligen borde äta?


4. ...slutar äta innan de är proppmätta Inte sällan lämnar de mat på tallriken när de äter ute. När de serverar sig själva har de lärt sig att inte lägga upp mer än vad som krävs.

Ät långsamt, lägg märke till när mättnadskänslorna börjar göra sig påminda och träna på att sluta äta i tid.


5. ...motionerar för skojs skull
De tränar regelbundet med inte tvångsmässigt. De låter inte träningen gå överstyr utan verkar på något intuitivt sätt bara veta hur mycket träning just deras kroppar behöver.

Strunta i träningstrender - ägna dig åt en motionsform som du verkligen tycker är rolig, så kommer kontinuiteten automatiskt.


6. ...tänker positivt
De har ofta en positiv bild av sig själva och sina liv.


7. ...lever tillfredsställande liv Och det beror inte på att de är smala. I stället för att fokusera på siffrorna på vågen lägger de vikt vid att njuta av livet och göra det bästa av saker. Den här tacksamheten till livet verkar automatiskt generera fler positiva upplevelser, utan att man har behövt söka upp dem själv.

Haha, så vi har en egen livsstil nu också? Störtskönt för det stämmer ju, tycker jag i alla fall. Hur är det med er?

Men jag tänkte på det med att vi slutar äta innan vi blir proppmätta.. Finns det nån som tycker det är skönt eller något att vara proppmätt? :) Proppmätt för mig är rena illamåendet! Visst man kan äta så snabbt att man inte känner av när man blir mätt och alla har ju varit proppmätta nångång, jag blir det av anledningen att det är min favoritmat eller att jag tog för mycket (att lämna mat är knappt ett alternativ), men vad är då poängen med att äta snabbt? DÅ MISSAR MAN JU DET GODA! Mat är till för att njutas ;D

För övrigt så skrev jag inte om det här för att kunna skryta om att jag är naturligt smal. Det är inte bara positivt att vara naturligt smal, det finns ju en anledning till varför jag har börjat träna, man får inte in träning i livet lika lätt eftersom man inte "måste". De flesta ser ju träning endast som ett sätt att går ner i vikt och då vill jag förstärka att det finns andra anledningar!

Jag tränar inte för att gå ner i vikt, jag tränar för att bli stark och klara av att gå i stan en hel dag utan att få jätte ont i ryggen och axlarna.

Jag tränar för att min kropp tycker om det och blir friskare och snyggare.

Jag tränar för att minska stressen och för att det är väldigt skönt när det väl är gjort, man ångrar aldrig ett träningspass (om man inte gör illa sig kanske, eller trillar av spinningscykel och slår i skrevet och ansiktet i golvet)

Men mest av allt tränar jag för att ha en chans om jag blir överfallen haha xD Jag har inte blivit det än så jag vet ju vad som väntar! Får man tänka så? Jag har gjort det hur länge som helst.. MEN JAG VILL VARA STAAARK! Hur kul är det att praktiskt taget FLYGA in i väggen när nån stöter till en? Ok, lite kul är det.. Men inte SÅ kul, och dessutom gör det riktigt ont.

MUSCLE-HANNAH HERE WE GO, som jag brukar säga.


Klös

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Your NAME broh:
FAME! Remember my name?

E-postadress: (om Endast jag ska få tag på dig)

Blogg:

Kommentar(det är här du har chansen att vara elak, fast det är du inte):

Trackback
RSS 2.0